8. Mail mij.

vijgenboom

Als je dringende vragen hebt, tips of opmerkingen of je wilt iets persoonlijks aan ons kwijt, dan kun je almond&figtree bereiken via het emailadres hieronder:

PERSOONLIJKE MAILS KUN JE NAAR DIT EMAILADRES STUREN:
almondfigtree@gmail.com.

 

 

followfacebook
Je kunt ons ook vinden op facebook:
https://www.facebook.com/AlmondFigtree/

🙂 Judith.

Advertisements

6 thoughts on “8. Mail mij.

 1. anoniem says:

  Beste,

  Ik heb je website al paar keer bezocht en gelezen, bij mij is een aantal keer bechterew vastgesteld afgelopen jaren, vooral in bekken / heup.
  mijn IGG : IGA :IGM waardes zijn hoog, en ik ben vermoeid en sleep me soms letterlijk voort.
  het is een lastige ziekte waarvan ik merk dat ik last heb met vetten, zetmeel, suikers en koolhydraden.

  Het is fantastische dat je een soort dieet website er rond hebt opgezicht, interessant, maar nog leuker zou zijn, eens te kunnen samen komen met alle leden volgers van uw website / blog. ik zou het persoonlijk zelf ook aangenaam vinden en willen aanwezig zijn mocht je zoiets op touw zetten. dit om onderling allemaal met elkaar informatie uit te wisselen en elkaar te ondersteunen. vele lotgenoten zittten ook thuis of hebben ook minder contacten, of hebben het moeilijk om deze strijd alleen aan te pakken, terwijl een groepsbijeenkomst veel steun bied en kan veranderen.

  mocht je kunnen bekijk het eens.

  Met vriendelijke groeten
  anoniem

  • almondfigtree says:

   Hallo anoniem,

   Dank voor je bericht en voor de complimenten. Wat vervelend dat je ook Bechterew hebt en zo vermoeid bent. Dat is inderdaad moeilijk om mee te leven.
   Het is een interessante suggestie die je doet. Ik weet niet of er meer volgers/lezers van deze website zijn die dezelfde behoefte hebben om anderen met Bechterew persoonlijk te ontmoeten. Is het jou om het sociaal contact en steun te doen of gaat het je meer om tips op het gebied van omgaan met Bechterew?
   Meestal begint zo’n initiatief met een praathoekje of een forum waarop mensen eerst eens wat info kunnen uitwisselen. Er is al een forum op het gebied van Bechterew maar dat richt zich niet uitsluitend op Bechterew en dieet, hoewel daar wel een topic over is. Misschien kun je daar eens rondneuzen.
   Ik zal eens laten uitzoeken of het mogelijk zou zijn om zoiets op deze site op te zetten. Voorlopig kun je deze site blijven bezoeken, ook kun je wellicht wat ondersteuning vinden op http://www.bechterewforum.nl/ en https://spondygazet.wordpress.com/ is ook aardig om rond te kijken.
   Ik wens je veel sterkte en ik hoop dat mijn dieettips wat verlichting kunnen brengen mocht je het dieet willen uitproberen.

   Vriendelijke groeten, Judith.

 2. Ellen says:

  Beste Judith
  Weet jij of arrownoot kan bij een zetmeelvrij dieet.
  Het schijnt van een plant te zijn, maar je kunt het gebruiken als bindmiddel.
  Heb het gevonden bij paleorecepten.
  Deze gebruiken echter toch ook wel zetmeel.
  Ze hadden namelijk een leuk recept voor pompoenwraps.

  groetjes Ellen

  • almondfigtree says:

   Ha Ellen,

   Klopt, Paleo-eters gebruiken wel eens zetmeel maar dan wat beter verteerbare varianten als in bijvoorbeeld zoete aardappelen en inderdaad ook arrowroot. ´Officieel´ zou je het eten van zetmeel ook bij een Paleodieet moeten vermijden maar inmiddels zijn er veel varianten van het Paleodieet op internet te vinden waarbij een beetje vrijer wordt omgegaan met dit concept.

   Arrowroot wordt gebruikt als bindmiddel. Het blijft echter gewoon een zetmeel en daarom moet je er als je zetmeel moet vermijden heel erg mee uitkijken.
   Misschien kun je in plaats van arrowroot, psylliumpoeder gebruiken ( niet één op één vervangen want psyllium zuigt veel vocht op).
   Groetjes en succes met het bakken van je wraps!

  • almondfigtree says:

   Hoi Esther,

   Havermout bevat zetmeel en kun je beter niet gebruiken. Alle granen zijn een risico bij Bechterew. Hoewel het wordt gepresenteerd als gezond en hip, blijft het een graan. Het is heel jammer want ik ben zelf altijd erg gek geweest op havermout. Ach, laat ik het zo zeggen: door trial and error wordt je vanzelf wijzer en laat ik het voortaan wel uit mijn hoofd om te experimenteren met dit soort dingen. Ik zou het je zeker afraden. I’m so sorry… ;(

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s