Pizza van Ger

002Wanneer we niet veel inspiratie hebben in het weekend, niet goed weten waar we nu eigenlijk trek in hebben of weinig zin hebben om heel erg lang in de keuken te staan dan wordt het meestal pizza.
Ik hoor je denken: “maar jij mag toch helemaal geen pizzabodem eten?” Klopt, niet ééntje die gemaakt is van tarwebloem. Maar wel ééntje van amandelmeel. Toen ik hiermee begon te experimenteren; liever gezegd, toen mijn vriend begon te experimenteren met het maken van een pizzabodem van amandeldeeg, duurde het wel even voordat we een bodem hadden waar we tevreden mee waren.
Totdat mijn vriend kwam met deze variant. Hij is opgenomen in ons vaste repertoire.
Hier volgt het recept:

Pizza van Ger
Ingrediënten:
150 gram blanke amandelen
1 eetlepel olijfolie (extra vierge)
beetje zout
beetje peper
handje gedroogde Italiaanse kruiden
beetje water (twee eetlepels)
1 tomaat
courgette
aubergine
ui
varkensfiletlapjes in stukjes
2 teentjes knoflook
verse koriander
peper, zout
geraspte Parmezaanse kaas

Maal de amandelen in een goede blender tot een fijn poeder. Mix het amandelmeel met de olie, peper en zout, kruiden en een klein beetje water tot een plakkerig deeg. Rol de deegbal uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Dit gaat het beste als je op de platgeslagen deegbal nog een stuk bakpapier legt en daarop je deegroller heen en weer rolt. Als dit niet lukt, strijk de deegbal dan met een vork uit tot een zo plat mogelijke bodem. Zo kan het ook.

Bak de bodem gedurende 10 minuten voor in de oven op ongeveer 180°.
002
Roerbak ondertussen kleingesneden courgette, aubergine, ui en varkensvlees met knoflook, koriander in een wok. Bestrooi met peper en zout.

Haal de voorgebakken bodem uit de oven en controleer of hij een beetje droog is.

Smeer de bodem in met Heinz-ketchup. Of een saus waarvan je zeker weet dat er geen zetmeel in zit.003 Leg hierop plakjes tomaat.

Schep het groenten-vleesmengsel over de bodem. Bestrooi met geraspte kaas (controleer ingrediënten op toevoegingen of rasp zelf kaas) of Parmezaanse kaaspoeder. Zet de pizza nog 5 à 10 minuten in de over om af te bakken en de kaas te laten smelten.

004

Buon appetito!

One thought on “Pizza van Ger

  1. Charlotte says:

    Heerlijk! Compenseert het gebrek aan een echte pizza bodem perfect! En het blijft krokant. Bedankt voor dit lekkere recept. Ik kan niet wachten om pizza variaties en je andere recepten uit te proberen! Groetjes Charlotte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s