Wentelteefjes

Als je eenmaal bedreven bent in het bakken van amandelbrood en je hebt een kontje brood over op een zaterdagmorgen, waarom zou je er dan geen wentelteefjes van maken?

Ik heb ze vanmorgen gemaakt. Het was een experiment maar ze waren heerlijk. Zelfs mijn partner, inmiddels gebombardeerd tot volwaardig culinair thuisrecensent, was vol lof over deze schatjes van gebakken zoete plakjes brood…Probeer het zelf:

recept wentelteefjes (4/6 plakjes)

4 – 6 plakjes amandelmeelbrood
50 ml geitenmelk, lactosevrije melk of kokosmelk (als de kokosmelk te dik is, leng hem iets aan met water).
25 ml honing
2 eieren
1 theelepel vanille-essence
eventueel een half theelepeltje kaneel

Meng de honing door de melk en roer het even goed door elkaar. Doe de eieren en de vanille-essence erbij. Goed opkloppen.
Leg de plakjes brood in het mengsel en laat ze een paar minuten (5) weken. Keer ze af en toe.

Bak de plakjes in roomboter of kokosolie aan beide kanten goudbruin. Serveer ze met een scheut ahornsiroop of honing.

002

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s