Snelle amandel-lijnzaadcrackers

Trek. Iets hartigs. Moet snel klaar zijn….
Crackers van amandelmeel; ik had niet gedacht dat ook dat tot de mogelijkheden behoorde. Maar het kan. Ik heb dit recept gebaseerd op een recept dat ik ooit tegenkwam van een blogger die ook kampt met gezondheidsissues (Crohn). Zij gebruikte destijds alleen lijnzaad maar ik vind dat te zwaar. Hier volgt mijn aangepaste recept:

3 eetlepels amandelmeel
1 eetlepel versgemalen lijnzaad
een halve eetlepel gemalen Parmezaanse kaas
beetje gedroogde Italiaanse kruiden
snufje zout

Roer alles door elkaar en meng dit met 4 eetlepels water. Smeer het mengsel met de natgemaakte achterkant van een lepel uit op een met bakpapier bekleed plat magnetronschaaltje. Maak er eventueel richeltjes in zodat je het straks makkelijker kan breken. (Als je net als ik een oude magnetron hebt; zorg dat het papier niet kan uitsteken anders draait de schaal niet voldoende en dan verbrandt het midden van de cracker).

Zet het op vol vermogen (800-900 watt) twee-en-een halve minuut in de magnetron. Haal het inclusief bakpapier uit de magnetron en laat eerst afkoelen. Trek de cracker voorzichtig los van het papier. Breek hem in stukjes.
Opgeborgen in een afsluitbaar doosje blijven ze een paar dagen krokant.

006

2 thoughts on “Snelle amandel-lijnzaadcrackers

    • almondfigtree says:

      Hoi Foksola 😉 Makkelijk en vooral snel. Voor die momenten dat je even snel een toastje of cracker-achtig iets nodig hebt. Je kunt het deeg aankleden met alle kruiden die je maar lekker vindt. Geniet van je crackers met brie!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s