Pizza tonijn en rode ui

Een stuk pizza is altijd goed. Warm. koud. Bij het avondeten. Als snack bij de tv. Het is bijna altijd tijd voor een stukje pizza. Meestal kijken we of we nog wat bruikbaars in huis hebben en beleggen de pizzabodem daarmee. Er zijn altijd blikjes tonijn in huize Almond&Figtree en zo ontstond deze pizzavariant.

Pizza tonijn en rode ui.
Maak een pizzabodem van amandelmeel (recept zie: pizza van Ger).
Besmeer de voorgebakken bodem met tomatensaus waarvan het zeker is dat er geen zetmeel in zit, of maak zelf een saus van in fijne stukjes gesneden tomaten (2 à 3 stuks) en een beetje ketchup.

Deze gaat nog een minuut of 10 de oven in om de vulling te laten garen…

IMG_0245[1]

Laat een blikje tonijn uitlekken, snij 2 rode uien (of een paar sjalotjes) in ringen en pak een paar handjes spinazie of rucola-sla. Beleg de met tomaat ingesmeerde bodem met spinazie, de uienringen en de tonijn. Bestrooi met peper en zout en eventueel wat gedroogde kruiden.
Zet de belegde pizza nog zo’n 10 – 15 minuten in de oven.

Als je last krijgt van uien in de zin van opgeblazen darmen, kun je beter sjalotten gebruiken. Deze zijn makkelijker verteerbaar en milder voor je darmen.
Ook last van tranende ogen bij het snijden van uien? Ik heel erg. Een tip: neem voor je met snijden begint, een slok water en houd het water in je mond tijdens het snijden. Je zult merken dat je minder last hebt van tranende ogen De irriterende stoffen worden via je neus opgenomen in het water en blijven daar in. Spuug het water uit na het snijden en spoel je mond met vers water.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s