Amandelcrackers

Ben altijd gek op crackers geweest. Lekker voor tussendoor of bij de lunch.
Ik weet niet hoe het bij jullie is maar ik ben aan het eind van de avond toe aan een snackje anders kom ik de nacht niet zonder honger door. Een cracker biedt dan uitkomst.

Als je het zetmeelvrij dieet volgt, dan is het raadzaam om naast je drie hoofdmaaltijden, drie keer iets lichts te eten. Dit omdat je minder langdurig verzadigende koolhydraten binnenkrijgt (zoals bijv. ontbijtgranen of volkorenbrood).
Je kunt daarvoor bijvoorbeeld denken aan een kopje soep. Ik heb speciaal voor die momenten kartonnen bekertjes zelfgemaakte kippen-groentesoep in de vriezer staan. Ik hoef ze alleen maar op te warmen. Maar ook noten als pistachenootjes en walnoten met rozijnen zijn een lifesaver voor mij.
Fruit is een optie. Gedroogd fruit is ook superhandig als tussendoortje én makkelijk mee te nemen. Daarnaast kun je denken aan een stukje Parmezaanse kaas met mosterd, een haring of zoals ik graag doe: een cracker met oude kaas, met pesto of jam zonder toegevoegde suikers.

Hier een recept voor amandelcrackers. Ik bak ze in de oven op 175 graden.

150 gram amandelmeel
snufje (zee-)zout
1 ei
1 eetlepel olijfolie
klein handje gedroogde Italiaanse kruiden

klein handje sesamzaadjes als topping (optioneel)

Meng alle ingrediënten behalve de sesamzaadjes in een kom tot een bal deeg ontstaat.
Leg de bal op een stuk bakpapier en druk hem plat. Leg er een ander stuk bakpapier op en rol het deeg met een deegroller uit tot maximaal 5 millimeter dikte (3 – 5 mm is goed).
Haal de bovenste laag papier weg en snij de laag deeg op maat (snijd eventueel vast de vorm van de crackers voor zodat je ze straks makkelijker kan breken).
Bestrooi het deeg met sesamzaadjes en druk deze er een beetje in. Je kunt ook maanzaad of chiazaad gebruiken.

Leg het onderste stuk bakpapier met de laag deeg op de bakplaat en bak de crackers gedurende 14 minuten goudbruin. Als je ze uit de oven haalt, laat ze dan 15 minuten afkoelen voordat je ze breekt.
Tip Almond&Figtree: ik heb zelf een siliconen bakmat gekocht die zich uitstekend leent als ondergrond omdat hij niet wegglijdt tijdens het uitrollen. Perfect. Ik haal het bovenste laag bakpapier weg, snij de laag deeg op maat en ik leg hem zo op de ovenbakplaat.

IMG_0419[1]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s