wrap van spitskool met salsa-kip

Met dit warme weer heb ik weinig trek. Maar blijven eten is belangrijk. Iets ‘spicy’, daar knap ik altijd wel van op met deze temperaturen. Eergisteren hebben we een zelfverzonnen wrap gemaakt. Met een geblancheerd blad van spitskool als wrap en daarin pittige stukjes kip en een salsa van tomaat en rode peper erbij.
Was lekker. En niet zo moeilijk om te maken. Redelijk snel klaar gelukkig. Want je hebt met dit weer toch ook helemaal geen zin om lang in de keuken te staan…

Wrap van spitskool met salsa-kip.

nodig voor twee personen:
1 spitskool (waarvan je alleen een paar bladeren gaat gebruiken)
1 rode peper
2-3 kipfilets
paar teentjes knoflook
2 sjalotjes
2 rijpe tomaten
bosje verse koriander
1 theelepel garam masala
peper en zout
IMG_0425[1]

Snijd een paar bladeren van de spitskool los van de stronk en was ze zorgvuldig. Kook een pannetje water en blancheer de bladeren stuk voor stuk ± 2 minuten. Laat uitlekken in een vergiet en leg apart.

Snijd de kipfilet, één sjalotje en een halve rode peper in stukjes. Kruid de kip met garam masala, uitgeknepen knoflook, peper en zout en bak alles in de koekenpan.

Snijd de andere sjalot, beetje knoflook, halve peper en de tomaat in hele fijne stukjes. Snij een paar handjes koriander fijn. Meng het sjalot-, knoflook-, peper-, tomaat- en koriandermengsel met twee eetlepels Heinz ketchup. Dit is je salsa.

Maak de wrap:
Vul een geblancheerd spitskoolblad met het kipmengsel. Spreid de salsa er royaal overheen. Vouw het blad dicht en zet het vast met een coctailprikkertje.

IMG_0426[1]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s