Zondagmorgenpannenkoekjes

IMG_0439[1]

Hoe bak je pannenkoeken zonder tarwemeel?
Nou, op deze manier:

Voor ongeveer 6 pannenkoekjes:
(Dit recept is een aangepaste versie van het recept op : http://talistomatoes.blogspot.nl/2012/10/coconut-and-almond-pancakes.html)

Mix een halve cup (met een flinke kop erop) amandelmeel
met een halve cup geschaafde kokos (1 halve cup = 50 gram)
en 1 theelepel Baking Soda.

Mix 3 eieren
met een halve cup (= 100 ml) kokosmelk
een eetlepel ahornsiroop
een theelepel vanille-essence

Meng de droge met de natte ingrediënten. Het beslag wordt dikker dan ‘gewoon’ pannenkoekbeslag. Meng er (optioneel) twee handjes bosbessen door (ik heb altijd bevroren bosbessen in de vriezer die ik even -een minuutje- in een kommetje warm water ontdooi en dan mix met whatever ik aan het maken ben).

Pannenkoekjes van amandelmeel zijn lastiger om te bakken dan pannenkoeken van tarwemeel. Ze hebben soms de neiging om uit elkaar te vallen bij het omdraaien. Maak ze daarom niet te groot. Formaat American pancake.
Dit recept bevalt mij heel goed omdat het bakken hiermee beter lukte dan met al de andere pannenkoekrecepten met amandelmeel die we inmiddels hebben uitgeprobeerd.

Maak een koekenpan goed heet en smelt een beetje roomboter of kokosolie in de pan. Zet het vuur daarna wat lager.
Bak kleine pannenkoekjes: giet 3/4 soeplepel beslag in de pan, wacht tot de pannenkoek luchtbelletjes gaat vertonen. Als de bovenkant wat doffer begint te worden, draai je hem voorzichtig om. Bak de andere kant nog even en leg de pannenkoek op een bord. Dek af met folie om warm te houden.

Serveren met bijvoorbeeld honing, ahornsiroop, verse vruchten of ijs.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s