Deze energierepen zijn in een handomdraai gemaakt, niet te zoet en ideaal voor tussendoor. Omdat ik gek ben op gedroogde abrikozen, heb ik deze in dit recept gebruikt. Je zou evengoed wat gedroogde cranberry’s, vijgen of rozijnen kunnen nemen. Of eigenlijk elk ander gedroogd fruit.
Het recept:
100 gr. gedroogde abrikozen
100 gr. blanke amandelen
100 gr. ongezouten pecannoten
20 gr. pure chocolade in stukjes gehakt
2 eetlepels honing
2 eieren
snufje zout
1 dessertlepel vanille-essence
Doe de abrikozen, de amandelen en de pecannoten in de blender of keukenmachine en hak ze tot grove stukjes. Doe het zout, de eetlepels honing en de vanille-essence erbij plus de 2 eieren en meng nog even.
Haal het mengsel uit de machine en doe het in een kom. Meng met de hand de gehakte stukjes chocolade erdoor. Vet een vierkante of rechthoekige bakvorm in en bekleed hem met keukenpapier (ik heb een rechthoekige vorm gebruikt van 15 bij 22 cm).
Bak het mengsel 25 minuten op 175 °C. Haal de vorm uit de oven en laat de koek afkoelen. Snijd hem daarna in stukjes of repen. Bewaren in een luchtdichte trommel of bak.
Das ist zer gut
Dankeschön!