Kerstontbijt: kaneelbroodjes van kokosmeel

vintage-santa_893003
Ik krijg steeds meer vragen over bakken met kokosmeel. Dus ben ik gaan bakken met een restje meel dat nog in mijn kast stond. En wat een verrassing was het eindresultaat!

Kokosmeel is droog. Dat is iets om rekening mee te houden. Het is wel lekker zacht en poederig maar tot nu toe was het me nog niet gelukt om er een lekker broodje mee te bakken. Tot nu toe. Want vanmiddag heb ik een luxe kaneelbroodje gemaakt met kokosmeel waar zelfs mijn partner van onderstboven was. Weet je nog die kaneelbroodjes van de bakker, zoet, met rozijnen, nog een beetje warm en luchtig..? Deze versie benadert het een beetje. Simpel. Snel klaar. En nog een beetje warm het lekkerst..

Misschien een idee voor het Kerstontbijt?


Recept kaneelbroodjes van kokosmeel:

Zet de oven op 160 ºC.
Week 2 handjes rozijnen in warm water en laat ze uitlekken in een zeef.

neem:
(1)
2 volle eetlepels kokosmeel
1 volle theelepel kaneel
1/3 theelepel bakingsoda

(2)
een ei
2 volle eetlepels kokosmelk
1 dessertlepel gesmolten kokosolie
1 dessertlepel honing
1 theelepel vanille-essence (of het merg uit een vanillestokje)

(3)
+ een halve theelepel kaneel
+ een volle theelepel honing
+ een snufje palmsuiker (kun je ook weglaten).

Meng de droge ingrediënten bovenaan (1) met elkaar in een kommetje. Klop het ei met de natte ingrediënten (2) los in een ander kommetje. Meng de natte met de droge ingrediënten en laat het deeg even staan zodat het vocht wordt opgenomen.
Neem een stukje bakpapier van 10×30 cm en leg het op een bakplaat. Smeer het deeg uit tot een flap van 8×20 cm.
IMG_0660[1]

Doe de rozijnen in een kom en meng deze met de kaneel en honing (3). Sprenkel (eventueel) wat palmsuiker op het deeglapje en schep de rozijnen op het deeg.
IMG_0661[1]
Rol nu met behulp van het bakpapier, het deeg voorzichtig op tot een rolletje.
IMG_0662[1]
Snijd de rol met een scherp mes in tweeën en zet de rolletjes rechtop op de bakplaat. Bak ze in ongeveer 25 minuten gaar. Smakelijk!
IMG_0663[1]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s