Hartige trek.

IMG_0673[1]Deze kaaskoekjes zijn je redding bij de hartige trek. Ze hebben een licht zoutige kaassmaak. De echte kaasliefhebber zal er misschien nog wat meer kaas in willen hebben. Voor mij was 100 gram kaas genoeg.
Maar geen nood; deze koekjes zijn waarschijnlijk snel op en dan kun je weer een nieuw voorraadje bakken. Misschien met meer of minder kaas, met nog meer kruiden of knoflook erdoor. Gebruik je fantasie…
En mocht je ze toch niet in 1 dag op krijgen: de volgende dag kun je ze -als ze een beetje zacht geworden zijn- vijf minuutjes  in de oven oppiepen (op 150 graden) en ze zijn weer als nieuw: knapperig en hartig!

Recept kaaskoekjes (20-24 stuks):

50 gr. kokosmeel
75 gr. amandelmeel
100 gr. geraspte oude kaas
halve theelepel cayennepeper
snuf zout
beetje gedroogde kruiden

2 eieren
1 teentje knoflook (uitgeperst)
50 gr. kokosolie (gesmolten)

Verwarm de oven voor op 175°C.  Meng de droge ingrediënten met elkaar. Meng de natte ingrediënten met elkaar. Doe droog bij nat. Kneed tot een deeg ontstaat. Maak hiervan kleine balletjes die je plat drukt op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak ze een kwartiertje tot ze lekker goudbruin zijn.

Yummie!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s