Kazig platbrood

GRANENVRIJ, GLUTENVRIJ EN ZETMEELVRIJ MET PIT !

IMG_0761[1]
Dit kaasbrood is lekker bij een soepje, met een salsasausje, met guacamole of zelfgemaakte pesto. Of gewoon zo, met niks, want de smaak is verrassend lekker en spicy. Het recept voor dit platbrood is genoeg voor vier personen maar waarschijnlijk vinden ze het zo lekker dat je beter meteen twee stuks kunt maken.
Je kunt het gebruiken voor het maken van een sandwich, je kunt het invriezen en je kunt het gemakkelijk opwarmen.

IMG_0765[1]

IMG_0767[1]
IMG_0770[1]Recept kazig platbrood:
1 eitje
100 gram geraspte Cheddar kaas
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
12,5 gram (een achtste cup) kokosmeel
een snuf cayennepeper
een kwart theelepel baking soda
2 eetlepels 24-uurs yoghurt (misschien kun je dit ook vervangen door een eetlepel appelazijn maar dit heb ik zelf nog niet geprobeerd).

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng alle ingrediënten met elkaar in een kom. Leg de mix op een met bakpapier beklede bakplaat of een siliconen bakmat. Druk de mix zo plat mogelijk uit tot een vlakke cirkel, zonder dat er gaten in komen.
Bak gedurende 18 minuten. De randen moeten lekker bruin zijn en de bovenkant van het brood goudbruin. Haal de plaat uit de oven en laat het brood een paar minuutjes afkoelen.
Snijd het vervolgens met een pizzasnijder in vier tot 6 stukken. Serveer meteen mét of zonder aankleding (als saus of guacamole). Dit brood was binnen drie minuten opgegeten door mij en de jongens.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s