Lief klein taartje.

IMG_0790[1]Ik had opeens zin om een taart te bakken. Call me crazy met dit weer maar het móest echt appeltaart worden.
Je kent misschien die kleine appeltaartjes die Albert Heijn verkoopt waar je zo ongeveer zes partjes uit haalt. Zo’n taartje had ik in gedachten maar dan zonder zetmeel natuurlijk. Dit is hem geworden:

Recept klein appeltaartje.

Nodig:
2 grote appels (gewassen en geschild)
2 handjes rozijnen (geweekt)
hele eetlepel kaneel
kwart theelepel kardemom
125 gram amandelmeel
20-30 gram lijnzaadmeel (gemalen lijnzaad)
2 eetlepels kokosmeel
theelepeltje gesmolten kokosolie of druivenpitolie
2 eieren
dessertlepel vanille-essence
3 eetlepels honing
50 ml amandelmelk, geitenmelk of verdunde yoghurt
3 theelepels palmsuiker
+ wat palmsuiker ter garnering
+ wat kaneel ter garnering

Verwarm de oven voor op 160-170 graden. Pak een kleine springvorm van Ø 16 – 18 cm en bekleed de bodem met bakpapier. Vet de randen in met kokosolie of roomboter.
Week de rozijntjes in warm water.

Meng in een kom het amandelmeel, het kokosmeel en het lijnzaadmeel, 2 theelepels palmsuiker, de kaneel en de kardemom met de eieren en de melk. Meng hierdoor de 3 eetlepels honing. Het beslag wordt redelijk stevig.
IMG_0789[1]Rasp 1 geschilde appel en meng deze door het deeg. Snijd de andere appel in mooie partjes.
Doe het deeg in de springvorm en leg de appelpartjes er in een mooi rondje op. Druk ze een beetje in het deeg.

Giet de geweekte rozijntjes af en meng ze met een theelepel gesmolten kokosolie of druivenpitolie en een theelepeltje palmsuiker. Verdeel dit over de appeltjes.

Bestrooi de taart met een theelepel palmsuiker en een theelepel kaneel (of meer als je dit lekker vindt).

Plaats de taart in de oven en bak hem in ongeveer 20 minuten gaar. Prik met een satéprikker in de taart om te kijken of deze klaar is. Als er deeg aan blijft plakken dan laat je de taart nog 5 minuten langer staan.

Laat het taartje buiten de oven afkoelen en zet hem, als hij is afgekoeld, een half uurtje in de koelkast. Koud smaakt hij zoeter en smeuïger dan wanneer je hem proeft als hij net uit de oven komt.
IMG_0791[1]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s