Quesadilla met avocado salsa

IMG_0782[1]
Dit recept zat er aan te komen na het enthousiasme over het kazig platbrood. Ik heb er een Quesadilla mee gemaakt waar je letterlijk je vingers bij aflikt. Het is dé weekeindhap bij uitstek. Dus zet een woonprogramma op, schenk jezelf een koud wit wijntje in en zet je tanden in deze kanjer. Je mag met je handen eten….
Fijn weekeind!

Quesadilla met kip en avocado-salsa

Ingredienten:
Voor de tortilla’s:
2 kazige platbroden (recept zie: https://almondfigtree.wordpress.com/2014/03/02/kazig-platbrood/ )

Voor het kipmengsel:
handje sperziebonen (gekookt en in kleine stukjes gesneden)
1 rode ui (fijngesneden)
1 gekookte kipfilet (in stukjes gesneden of geplukt)
2-3 teentjes knoflook
half rood pepertje (in fijne stukjes gesneden)
2 theelepels gemalen komijn (djinten)
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel korianderpoeder
50 gram geroosterde paprika’s uit pot
handje verse peterselie (fijngesneden)

Voor de avocado-salsa:
1 of 2 geprakte avocado’s
2 limoenen
6-8 cherrytomaatjes (gehalveerd)
2 lente-uitjes (fijn gesneden)
1 grote lepel 24-uurs yoghurt ter garnering
bosje verse koriander
peper en zout

IMG_0778[1]Maak 2 kazige platbroden (recept: https://almondfigtree.wordpress.com/2014/03/02/kazig-platbrood/ )

Kook de kipfilet goed gaar en laat hem uitlekken en afkoelen. Snijd of pluk de kipfilet in langwerpige stukken. Kook de sperzieboontjes beetgaar en laat deze uitlekken in een zeef.
Maak de avocado salsa: prak de avocado’s grof-fijn met een vork. Meng hierdoor de cherrytomaatjes, de stukjes lente-ui, peper en zout en een handje fijngesneden koriander.
IMG_0780[1]
Pers de knoflook uit en bak deze samen met de gesneden rode ui in een lepel olijfolie in een koekenpan totdat de ui glazig is. Voeg de gekookte kipfiletstukjes toe, de fijngesneden rode peper, de kruiden en de geroosterde paprika’s. Roer de fijngesneden boontjes erdoor. Als alles door en door warm is zet je het vuur uit. Roer er nog wat verse peterselie door.
IMG_0776[1]Als je broden wat zijn afgekoeld en je wilt dit gerecht warm eten, piep ze dan nog even op in de oven of warm ze snel op in een droge koekenpan. Ook het kipmengsel kun je eventueel opwarmen. Maar je kunt dit gerecht ook lauw of koud eten.
Leg 1 platbrood op een broodplank of groot bord. Snijd het met een pizzasnijder vast voor in vier gelijke stukken. Snijd ook de andere voor. Schep het kip-paprika-bonenmengsel op het ene brood.
IMG_0781[1]
Leg het andere brood er zodanig bovenop dat je straks vier gelijke stukken kunt pakken. Schep de avocado-salsa bovenop de quesadilla. Knijp een halve limoen uit boven de avocado-salsa.Serveer de Quesadilla met een schep yoghurt bovenop de avocado salsa en garneer met een plukje verse koriander en een paar stukken limoen. Grab a bite!
IMG_0783[1]

Advertisements

2 thoughts on “Quesadilla met avocado salsa

  1. Olga says:

    Hi! I would like to invite you to check out our site http://www.volrecepten.be . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to
    your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

    If you like the idea of being found on our page, please, add your blog.

    I hope to see you there soon!

    • almondfigtree says:

      Hi Olga,
      Thank you for your invitation!
      As you can see on my blog, we’ve added almond&figtree a few days ago.
      I hope it will inspire more people to visit my blog and improve their health with our recipes for a starchfree and painfree life.

      Thanks again!

      Judith.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s