Paashartentaart

IMG_0952[1]
Voor deze taart gebruik ik mijn basis cakerecept voor de body van de taart. Met verschillende soorten frosting, topping en versiering bepaal je heel eenvoudig wat het taartthema gaat worden.
Laatst heb ik er ééntje gemaakt met een mascarpone-vanille topping en frambozen. Door de jongens werd die taart “Sneeuwwitje-taart” gedoopt. ‘Vanwege de kleuren, wit en frambozenrood’,  voegden ze eraan toe. Dat je het maar weet.
IMG_0872[1]Sneeuwwitje-taart

Maar vandaag wordt de taart dus “Paas”. Iets met geel dacht ik zo. En laat ik nou toch knalgele marsepein in huis hebben….

Recept Paashartentaart (uiteraard zetmeelvrij):

Voor de cake:
50 gram kokosmeel
25 gram amandelmeel
1 theelepeltje baking soda
snuf zout
1 theelepel palmsuiker

4 eieren, eiwit en eigeel gesplitst
3 eetlepels honing of ahornsiroop
100 ml 24-uurs yoghurt (of 100 ml geiten- of amandelmelk)
50 gram gesmolten kokosolie (of roomboter)
2 theelepels vanille-essence
1 theelepel geraspte citroenschil
scheutje citroensap

Frosting:
bakje mascarpone (250 gr.)
vanillestokje of 2 theelepels vanille-essence
1 eetlepel honing
(Voor zuivelvrije frosting: zie recept verderop).

Versiering:
pure chocola
gekleurde marsepein, of geel fruit (schijfjes nectarine, perzik)

Bak de cake:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de vorm in met kokosolie of roomboter en leg een stukje bakpapier op de bodem. Ik heb een niet al te grote ronde taartvorm gebruikt van Ø 20 cm.

Klop het eiwit stijf tot je pieken hebt.
Meng alle droge ingrediënten met elkaar en zorg dat er geen klontjes zijn. Meng alle natte ingrediënten -behalve de kokosolie en het eiwit- met elkaar.

Doe de droge bij de natte ingrediënten. Roer goed. Smelt de kokosolie au bain marie of in de magnetron. Doe deze door het deeg. Roer goed. Kokosmeel neemt veel vocht op. Als je het deeg wat droog vindt, voeg dan nog wat (amandel-)melk toe.Vouw het eiwit als laatste heel voorzichtig door het deeg zodat het luchtig blijft.

Stort het mengsel in een taartvorm.

Bak de cake 35 minuten. Laat hem volledig afkoelen in de oven met de ovendeur op een kiertje (doe eventueel een pollepel tussen de ovendeur en de oven).

———————————————————————————————————————————-

Maak de frosting:
Roer de mascarpone los in een kom. Meng met het merg van een vanillestokje of 2 theelepels vanille-essence en een eetlepel honing. Zet het even in de koelkast.

Recept voor zuivelvrije frosting:
Zet een blik kokosmelk een nacht van tevoren in de koelkast. Maak het blik open en schep de dikke room uit het blik. Voeg honing of palmsuiker toe en vanille-essence. Klop het tot een luchtige massa. Zet het even in de koelkast.

Rol de marsepein tussen 2 vellen bakpapier uit tot een plak van een paar millimeter. Steek hier met een bakvormpje je versiering uit (hartjes/bloemen). Besmeer je cake lekker dik met het mascarponemengsel. Plak de hartjes aan de zijkant van de cake of leg ze er bovenop. Ik probeerde ze eerst schuin in de taart te steken maar dat mislukte omdat marsepein te slap is en mijn harten te groot (dit klinkt bijna poëtisch, ware het niet dat we het hier nog steeds over marsepein hebben).
Nouja, dan maar plat op de taart. Ook leuk.

Schaaf met een kaasschaaf of komkommerschaaf chocoladekrullen van een reep voor bovenop de taart. Klaar.
IMG_0953[1]

Enjoy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s