Zijdezachte chocolademousse

IMG_1268[1]

Lekker recept met avocado.
Chocolademousse eten zonder schuldgevoel? Het kan. Groente of fruit, hoe je de avocado ook ziet, en pure cacao, vanille, amandelmelk en honing. Wie kan daar nu bezwaar tegen maken?(Voor 1 grote of 2 bescheiden mousseliefhebbers)
Neem:

1 rijpe avocado
50 25 gram pure cacao
50 ml honing of ahornsiroop
50 ml amandelmelk of kokosmelk (zelf vind ik dat kokosmelk de mousse romiger maakt)
en een halve theelepel vanille essence.

pureer dit tezamen in de blender tot je een hele gladde massa hebt. Doe dit in een kom en zet het een half uur tot een uur in de koelkast om te koelen. Daarna: smullen maar!

(eventueel kun je munt en verse frambozen gebruiken ter decoratie).

Tip: wil je een avocado kopen maar weet je niet of hij eetrijp is of juist té rijp en bruin van binnen (bah)? Kijk dan naar het steeltje van de avocado, of de plek waar dat heeft gezeten. Is er rondom het steeltje een bruine kleur, of is het steeltje weg en is het eronder bruin gekleurd, laat hem dan maar liggen: deze is al te ver op weg naar bederven. Neem een avocado waarvan de kleur onder de steel groen of lichtgroen is (avocadokleurig). Dan zit je goed.

IMG_1273[1]

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s