Choco-cake-donut.

IMG_1678[1]

Zo, en dan nu even wat leuks. In deze tijden van nieuwsberichten over heftige confrontaties, zoutzuur lekkende tankwagens, noordelijke aardbevingen en een nog steeds wiebelende economie, hebben we behoefte aan troost. Chocolade dus…
Allereerst is ↑ hier voor jullie een foto van een chocolade donut. Om een beetje in de stemming te komen. Deze donut heeft een cake-ige bite en is versierd met choco-glazuur. Het recept daarvoor vind je verderop.

De jongens hebben hem gister unaniem goedgekeurd. Het was wederom even stil aan tafel. Niet van ontzetting deze keer, maar omdat iedereen zijn mond gevuld had met cake en in de woorden van de jongste spruit (met slagroom op zijn neus en chocolade in zijn mondhoeken): “even zat te genieten.”

Verder wil ik nog even benadrukken dat volgens weerkundigen en biologen de lente alweer in aantocht is. Nou als dat geen goed nieuws is…. Een maand te vroeg, maar dat kan mij niet schelen. Hoe eerder die natte kou voorbij is, hoe blijer de gewrichtjes in mijn vingers worden.
Gister liep ik de honden uit te laten langs het water en werd ik gevolgd door een zwanenechtpaar. Zij ‘wonen’ hier in de gracht gedurende het voorjaar en zomer en lieten zich gister – na hun winterreces – weer voor het eerst zien.
Kortom, genoeg om je op te verheugen. Maar eerst een donut:

Ik heb onlangs een donut pan gekocht bij de leukste taartenshop.nl. Ik ben er erg blij mee en heb er ook al bagels in gemaakt. Je baksels plakken niet aan de vorm en komen er keurig uit. Zie: http://www.deleukstetaartenshop.nl/wilton-6-cavity-doughnut-pan .
Een andere keukentool waar ik veel gebruik van maak zijn maatschepjes die de hoeveelheden in Amerikaanse maten (cups) aangeven. Werkt heel makkelijk. Maatschepjes zijn onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn: http://www.ah.nl/producten/product/wi230285/ah-maatschep

Recept chocolade cake donuts met chocoglazuur:

droge ingrediënten:
1/4 cup kokosmeel
1/4 cup cacao
1/8 cup palmsuiker
snufje zout
1 theelepel bakingsoda

Natte ingrediënten:
1/4 cup kokosmelk
1/4 cup water
3 eieren
2 theelepels appelazijn of citroensap
1 theelepel vanille-extract
3 eetlepels honing
1/4 cup gesmolten kokosolie

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Meng de droge ingrediënten met elkaar in een kom. Meng de natte ingrediënten in een andere kom. Schep de droge ingrediënten langzaam bij de natte en roer net zolang tot je een glad beslag zonder klontjes hebt.
Vet je donutvorm in en verdeel het beslag in gelijke verhouding over de donutvorm. Bak gedurende 22 minuten, haal de vorm uit de oven en laat de donuts goed afkoelen.

choco-glazuur:
smelt een plakje pure chocolade (ong. 25 gram) met een theelepel kokosolie en een eetlepel honing tot een gladde massa. Laat het even opdikken en druppel het dan met een lepel bovenop de donuts zodra deze zijn afgekoeld. Zet de donuts in de koelkast om het glazuur harder te laten worden.

Geniet ervan!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s