Zonnig bordje eten.

IMG_0054[1]

De zomer lijkt toch echt terug te zijn. Dat geeft een mens weer nieuwe energie. Gisteravond had ik zin in om een klein leuk receptje uit te proberen. Iets met salade, kleurige groenten en iets met bite erbij. Het is dit geworden: kippedijen Caprese met gegrilde paprika en courgette en een simpele salade van rucola met een dressing van honing, mosterd en olijfolie. De zon op je bord.

Salade Caprese ken je wel: tomaat, plakken mozzarella en basilicum. Deze keer gaat die combi op de kip en dan in de oven. Als je mozzarella niet kunt verdragen dan zou je natuurlijk evengoed een andere kaassoort als geitenkaas of een Parmezaanse kunnen gebruiken. Bij een zuivelverbod is een plakje bacon op de kip ook heel lekker.
IMG_0040[1]IMG_0042[1]IMG_0051[1]
Recept voor vier personen.
Verwarm je oven voor op 190 graden.

Kippedij Caprese:
8 kippedijtjes
2 bollen Mozzarella
2 rijpe tomaten
struikje basilicum
peper & zout
Bestrooi de kip met peper & zout en bak de kippedijtjes eerst even aan in een koekenpan tot ze licht goudbruin zijn (2-3 minuten per kant). Leg apart.
Snijd de mozzarella en de tomaat in plakken. Vet een ovenschaal in en leg de kippedijen er in. Leg op elk stukje kip een plak Mozzarella en een plak tomaat. Sprenkel nog wat olijfolie over de kippedijen en zet apart.

Gegrilde groenten:
2 paprika’s
1 courgette
eventueel wat teentjes knoflook (in de schil)
olijfolie
peper & zout
Was en snijd de groenten in grove stukken en doe ze in een ovenschaal. Gooi er wat teentjes knoflook in de schil tussen. Bestrooi met peper en zout en wat gedroogde tijm. Besprenkel met flink wat olijfolie. Zet apart.

Doe nu eerst de schaal met kippedijen in de oven. Zet het ovenalarm op 30 minuten. Na 10 minuten zet je ook de schaal groenten erbij. Laat alles lekker goudbruin worden. Als je de kip uit de oven hebt gehaald, leg dan op elk stukje wat verse basilicum.
IMG_0049[1]
Simpele salade:
zakje rucola

Dressing:
3 eetlepels goede olijfolie
1,5 eetlepel honing
1 eetlepel mosterd
peper & zout
Meng de ingrediënten voor de dressing. Doe de rucola in een schaal en giet de dressing erover. Mix. Klaar.

Smakelijk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s