Koop een koe.

IMG_0099
“Eet minder vlees, maar eet goed en traceerbaar vlees”, zo adverteren ze bij ‘Koop een koe’ op de website. Bij een andere website, die van ‘Samen een koe kopen’ gaat het over dierenwelzijn en eerlijk vlees.
Vorige maand hadden wij besloten om ook maar eens de proef op de som te wagen en via één van deze websites een pakket vlees direct van de boer te bestellen. We waren een beetje plofkipmoe, kleurstofblind en beu van de prijzen van het bio-vlees dat ons in de schappen van Albert Heijn lag aan te staren en erg nieuwsgierig naar de vraag hoe zo’n pakket duurzamer geproduceerd vlees van gezondere en blijere koeien zou bevallen.
Het vlees dat je koopt bij ‘Koop een koe’ is gegarandeerd antibioticum, lactose- gluten- bindmiddel- en conserveermiddelenvrij. Bij ‘Samen een koe kopen.nl’ leven de koeien in de grootst mogelijke vrijheid, worden ze goed gevoed en niet onnodig of preventief behandeld met antibiotica of hormonen.
IMG_0382[1]
Hoe werkt dat allemaal? Je koopt samen met anderen een deel van een koe. Zodra de koe in zijn geheel is verkocht, wordt ze geslacht en laten ze het vlees 2 weken rijpen. Daarna worden de pakketten gemaakt. Je krijgt jouw deel van de koe in de vorm van een pakket met naar eigen voorkeur 1, 2  tot 4 persoons hoeveelheden. Een pakket bevat van alles: van worstjes tot biefpuntjes, van kogelbiefstuk tot rosbief. Ook soeppakketten -met schenkel- zitten erbij.
Voor minder dan € 2,- per maaltijd per persoon geniet je van lekker eerlijk vlees.

Wij hebben een pakket (genoeg voor bijna 1 maand) voor 2 personen besteld van 99,95. Vanmorgen werd het aan huis afgeleverd. Bij het bekijken van al die keurig verpakte pakjes vlees viel direct op dat de kleur van het gehakt en de worstjes ‘anders’ is dan het vlees dat je bij de slagers en de supermarkten koopt. Het gehakt ziet er ‘rozig’ uit. In de doos zit een folder waarin het één en ander wordt toegelicht. De roze kleur heeft te maken met het feit dat er geen geur- kleur- of smaakstoffen aan het vlees wordt toegevoegd en dat het vlees vacuüm verpakt is. Zodra de verpakking wordt geopend komt er zuurstof bij en zal de kleur herstellen naar een wat rodere kleur.
IMG_0381[1]
Ook duurzamer en smakelijker vlees van betere kwaliteit kopen?
Kijk voor meer info bij:
http://www.koopeenkoe.nl/
of
http://www.sameneenkoekopen.nl/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s