What’s for dinner tonight? Kippenlevertjes en Paleo Hamburgers.

IMG_0692[1]

Dus, wat doe je op zo’n tweede Pinksterdag waarop het weer nou niet echt geweldig is. Ok, er was af en toe een zonnetje te zien, maar die was ook zo weer verdwenen achter de wolken. Het was best fris hier buiten maar deze kippenlevertjes hebben we vanmiddag toch onder de blote hemel opgesmikkeld. Met een trui aan of een vest om je lijf, was het nog wel te doen hier op het terras.
Orgaanvlees eet ik af en toe. Ik merk soms dat mijn lichaam daar naar vraagt. Het bevat veel voedingsstoffen in hoeveelheden die je niet zomaar in andere voedingsmiddelen vindt.
Lever is een ‘voedingsstoffen-powerhouse’.  Althans volgens Natasha Campbell-Mc Bride, de bedenker van het beroemde GAPS dieet. Zij claimt dat het voor veel mensen, vooral diegenen die veel tekorten hebben, nog beter is zeer regelmatig lever te eten dan supplementen te slikken ( N. Campbell-Mc Bride, Gut and Psychology Syndrome, pag. 131, Engelse versie, 2010). Lever bevat bijvoorbeeld veel ijzer en vitamine A en ook veel vitamine B zoals vitamine B2 en makkelijk opneembare vitamine B12 en wat vitamine D.
Nou ben ik niet van plan om een paar keer per week orgaanvlees te eten maar zo af en toe vind ik het best lekker. Ons hapje rond vijf uur vanmiddag waren dus kippenlevertjes met uien, wat kipkruiden en wat peper en zout. Levertjes zijn ook lekker gecombineerd met prei en uitgebakken spekreepjes.
(kippenlevertjes ‘nieuwe kip’ van Albert Heijn: 338 gram voor € 1,79).

Vervolgens hebben we vanavond nog een homemade hamburger Paleo style (dus zonder broodje) met geblancheerde courgette, tomaat, bacon, gebakken uien, paprika, Tons’ Belze mayonaise en ketchup verorberd. Bak een grote hamburger, bouw een toren van genoemde ingrediënten erbovenop, vergeet de saus niet en steek er 2 satéprikkers in. Eet smakelijk.

IMG_0713[1]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s