Zomerse hap

20160622_185958

In de zomer wil je natuurlijk lekker en goed eten maar niet te lang in de keuken staan. Met deze ‘zomerhap’ zit je goed. Dit is tagliatelle van courgette met een roomsaus van geitenkaas, broccoli, zalm en pijnboompitten. Simpel, voedzaam en vullend. Uiteraard ook zetmeelvrij.

benodigdheden (voor 2 pers.):
1 courgette per persoon in reepjes
1 stronk broccoli
1 zacht geitenkaasje naturel (Albert Heijn)
2 – 4 eetlepels kokosmelk of geitenmelk
bakje zalmsnippers (Albert Heijn)
geraspte kaas, bijvoorbeeld Parmezaanse, naar smaak
3-4 handjes pijnboompitjes, geroosterd
peper, zout

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Blancheer deze 4 minuten in kokend water. Laat de roosjes uitlekken in een vergiet.
Blancheer de courgettereepjes 2 minuten in kokend water. Laat ze uitlekken in een vergiet.

Neem een droge koekenpan en rooster daarin de pijnboompitjes. Zet ze apart.
Neem een diepe koekenpan en smelt daarin de geitenkaas met de kokosmelk tot een soort saus. Maak deze zo dun als je wilt met de kokos- of geitenmelk. Voeg eventueel nog wat zelfgemaakte bouillon toe of wat water. Voeg de broccoliroosjes toe, daarna de zalmsnippers, peper en zout naar smaak.

Maak je bord op: leg de courgettereepjes op het bord, schep daarover de saus met de broccoli en zalm. Strooi er wat geroosterde pijnboompitten over en maak het af met geraspte Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

20160622_185943

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s