Makkelijke oosterse maaltijdsalade

20160702_203150_Burst04[1]

Nodig ( 2 pers):
kipfilets
zak gesneden ijsbergsla
zakje sugarsnaps boontjes
1 eetrijpe mango
bakje taugé
2 lente-uitjes
1 halve rode peper
1 klein stukje verse gember
olijfolie
ketjap manis
gembersiroop of honing
wat korianderpoeder
peper en zout.

Neem 1 tot anderhalve kipfilet per persoon en snijd deze in bitesize stukjes. Doe ze in een kom en marineer de stukjes kip in een flinke eetlepel ketjap manis, wat korianderpoeder en peper en zout en een uitgeknepen teentje knoflook. Laat even intrekken.

Maak de sugarsnaps schoon en kook ze beetgaar. Hou ze apart.
Snij je mango in stukjes. Hou ze apart.

Bak de kipstukjes gaar en goudbruin. Snij ondertussen een paprika in reepjes en bak even kort mee.

Maak je dressing: snij een halve rode peper in heel fijne stukjes, snij twee lente-uitjes in hele fijne ringetjes. Neem een stukje verse gember van 1 bij 2 centimeter en snij deze in hele fijne stukjes. Meng dit alles in een kom met 2 eetlepels olijfolie, een eetlepel ketjap manis, een eetlepel gembersiroop of honing.

20160702_202130[1]

Kook water in de waterkoker en overgiet hiermee de taugé. Laat goed uitlekken of dep het droog.

Bouw je salade op: leg op elk bord flink wat ijsbergsla, verdeel hierover de kip met de paprika. strooi hierover de stukjes mango en de sugarsnaps. Voeg een paar handjes taugé toe en schenk over elke salade een gelijke portie dressing.

20160702_203025[1]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s