Tis weer zo’n dag…

Soms valt het leven van een foodblogger ook niet mee. Ik dacht even snel een kokos-banaankoek te bakken. Dat ‘even snel’ ontaardde in een kleine bananenpuree-ramp. Met het verwijderen van de kleine blender draaide ik hem per ongeluk los. Resultaat: apparaat en aanrecht vol banaandrab. Fijn hoor 😩.
Zestien keukenpapierdoekjes verder lijkt het weer ergens op. De koek, die ik toch maar heb gebakken maar dan met bakbanaan, mag er ook zijn. Gelukkig, anders had ik ‘m het raam uit gegooid. Genoeg meeuwen hier die wel hapje mislukte koek hadden gelust.

Het recept:
2 rijpe bananen (of 1 overrijpe bakbanaan)
2 eieren
1 eetlepel geitenmelk of amandelmelk
1 eetlepel palmsuiker of honing
2 theelepels vanille essence
100 gram geraspte kokos (zakje van Conimex)
eetlepel citroenrasp (schil)

Pureer (en let op 😄 ) de bananen met de eetlepel melk. Kluts de eieren met de suiker of honing, meng met de bananenpuree, vanille, citroenrasp en de kokos. Stort het beslag in een platte ingevette taartvorm en bak deze gedurende 30 minuten op 200 graden. Smul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s