Zomerkleuren op je bord

20180610_183030

Je zou het misschien niet snel met elkaar combineren maar toch is deze salade bestaande uit verse bladspinazie, aardbeien en feta overgoten met een heerlijke balsamico-dressing zo verrassend lekker, dat ik je verzeker dat je hem deze zomer vaker zult maken.

Voor deze salade heb je nodig:
200-250 gram verse bladspinazie, gewassen en uitgelekt
1 bakje aardbeien, gewassen en gehalveerd
1 stuk fetakaas, in blokjes gesneden

voor de dressing:
2 eetlepels balsamico azijn
2 eetlepels goede olijfolie
2 eetlepels honing
2 theelepels gedroogde tijm
Mix deze ingrediënten tot een fijne dressing, beetje verse peper erbij en klaar.

Wij hebben deze salade gisteravond gegeten gecombineerd met een spiesje met kip, paprika en ui, en zoete aardappel (beginners met het Bechterewdieet oppassen!) met knoflook uit de oven. Je kunt dit ook goed combineren met geroosterde bloemkoolroosjes met knoflook in plaats van zoete aardappel.

Heb een fijne zomer!

20180610_194302

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s