Varkentjes in jasjes

Een voordeel van de huidige low carb rage is dat je makkelijk alternatieve recepten kunt vinden voor bijvoorbeeld pizzabodems en hartige taarten. Zo is dit recept er ook eentje uit de low carb – high fat wereld; ‘pigs in blankets’ ofwel varkentjes in jasjes.

Varkentjes in jasjes zijn niks ingewikkelders dan worstjes in een deegje. Maar dan een deegje zónder zetmeel. Ik heb ze altijd al een keertje willen maken. Laatst waren we helemaal in de hotdog-stemming en dat resulteerde in heel redelijk gelukte, zeer eetbare, worstenbroodachtige varkentjes met jasjes aan.
Je kunt ervoor kiezen een goede kwaliteit hotdogs of worsten te gebruiken voor een size worstenbroodje maar je kunt er ook makkelijk een leuk borrelhapje mee maken door het deeg rondom kleine knakworstjes te wikkelen. Succes gegarandeerd bij jouw low starch/low carb feestje!

Je hebt nodig:
8 goede kwaliteit hotdogs of gare worsten
200 gram mozzarella (geraspt of in kleine stukjes gesneden)
2 eetlepels roomkaas (zachte geitenkaas of mascarpone)
1 ei
1 cup (met een kop erop) amandelmeel
(+ 2 eetlepels eiwitpoeder, kokosmeel of amandelmeel voor als je mix te nat blijft)
snuf zout
eventueel wat kruiden (pizzakruiden, uien- of knoflookpoeder).

Bereiden:

Verwarm je oven voor op 200 graden Celsius.

Haal de hotdogs uit de verpakking en dep ze droog met keukenpapier.
Doe de mozzarella en de roomkaas in een kom en zet deze 60 – 90 seconden in de magnetron op een hoge (niet de allerhoogste) stand. Kijk of de kaas is gesmolten. Zo niet, doe de kom dan nog 30 seconden in de magnetron.
Doe de gesmolten kaas in je blender en voeg het ei toe. Maak een gladde mix. Schenk dit in je kom terug en voeg het meel, het zout en eventueel je kruiden toe. Meng alles met een lepel totdat je een zeer plakkerig deeg krijgt. Doe dit deeg in plastic verpakt even in de vriezer om steviger te worden terwijl je oven laat opwarmen.

Haal het deeg tevoorschijn en verdeel het in 8 balletjes. Rol ze uit met de hand tot lange deegslangen en plet die met je vingers tot een plak van ongeveer 3 a 4 cm breed. Leg een hotdog schuin op het deeg en rol het om de hotdog heen. Leg de hotdog op je werkblad en rol hem totdat hij omhuld is met deeg of laat het als een deegspiraal om je hotdog zitten. Sprenkel eventueel wat sesamzaadjes op het deeg ter decoratie.

Leg de hotdogs op je bakplaat en plaats deze in het midden van de oven. Zet de kookwekker op 20 minuten. Bij mij waren ze pas echt gaar en goed bruin na ongeveer 30 minuten in de oven. Hou het een beetje in de gaten zodat het deeg niet aanbrandt.

Lekker met mosterd-mayo of een mosterd-honing-tijm saus.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s