sushi rolletjes met omelet en gerookte zalm

Omdat ik geen rijst meer eet maar toch af en toe zin heb in sushi, maak ik regelmatig een alternatief op dit norigerechtje. Soms gebruik ik daarvoor bloemkoolrijst in plaats van echte rijst, soms neem ik avocado- en komkommerreepjes, alfalfa en vis als vulling.
Deze keer heb ik een dunne omelet gebruikt om de rolletjes wat body te geven. En dat werkt ook. Heel goed zelfs.

Nodig (1- 2pers.):
2norivellen
3 eieren + 3 eetlepels water (voor 2 dunne omeletjes)
een halve theelepel korianderpoeder
een halve theelepel komijnpoeder
2 à 3 dunne plakjes gerookte zalm
2 handjes alfalfa

voor de wasabi-mayonaise:
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel wasabi

Kluts de 3 eieren los met 3 eetlepels koud water. Voeg de kruiden toe voor smaak. Bak de omeletten in een met olijfolie licht ingevette koekenpan met anti-aanbaklaag, op middenhoge temperatuur gedurende ongeveer 5 tot 6 minuten totdat de bovenkant keurig droog is.

Houd de omeletten apart en laat ze afkoelen.

Maak de wasabi-mayonaise door 1 eetlepel mayonaise te mengen met een theelepel wasabi.

Stel je sushirol samen:
Leg een norivel op een norimatje. Daarop leg je een omelet. Als deze wat uitsteekt geeft dat niet, vouw het uitstekende deel aan de bovenkant terug naar het midden. Wat aan de zijkant uitsteekt, snij je er straks vanaf. Zorg dat het norivel aan de bovenkant onbedekt blijft zodat je de boel daar straks kunt vastplakken.
Leg wat gerookte zalm onderaan de omelet, daarop wat wasabi-mayonaise en tenslotte wat alfalfa. Rol de sushirol voorzichtig op (strak). Maak het uiteinde van het norivel nat met wat water en rol het geheel dicht.

Snij de rol in het midden met een scherp nat mes door en leg de delen kruislings op elkaar. Je kunt de rol ook in kleinere stukjes snijden (sushi size).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s