Simpele Paas-advocaatcake

Door aan het beslag voor deze simpele cake of tulband een kleine hoeveelheid advocaat toe te voegen heb je in een handomdraai een lekkere Paastulband.

Je hebt nodig:
-250 gr. roomboter, op kamertemperatuur
-250 gr. fijn amandelmeel
-1 theelepel wijnsteenbakzuur of bakpoeder
-snufje zout
-150 gr. honing of iets anders om mee te zoeten
-4 eieren
-2 theelepels vanille essence
-150 ml advocaat (let op: bevat suiker, zelf maken zonder kan ook*)

20190421_154859_Burst01

Bereiding:
Klop de zachte boter met de honing met de keukenmachine of handmixer (garde) tot een romige massa.
Voeg de eieren toe en mix rustig door tot je een egale mix krijgt. Voeg daarna de advocaat en het vanille-extract toe en meng goed. (Tip: voor een luchtiger effect kun je het eigeel en het eiwit van te voren scheiden, het eiwit opkloppen tot een luchtige massa, eerst de boter met het eigeel, de advocaat en de vanille mengen en daarna voorzichtig het eiwit erdoor scheppen).

Meng in een schone kom het amandelmeel met de wijnsteenbakpoeder en het snufje zout. Zorg ervoor dat er geen klontjes in zitten als je het meel mixt met je natte mengsel (gebruik eventueel een zeef om het meel aan je natte mengsel toe te voegen). Roer tot je een egaal beslag hebt.
Giet het beslag in een ingevet cakeblik of tulbandvorm en bak de cake in een voorverwarmde oven 50 minuten op 175 graden (als je cake te donker wordt aan de bovenkant, dek hem dan af met aluminiumfolie).

Test of je baksel gaar is door met een satéprikker in het midden te steken. Als de cake gaar is, haal hem dan uit de oven. Laat hem 20 minuten afkoelen in de bakvorm en zet daarna een groot bord op de bakvorm en draai hem daarna om. Als het goed is komt je cake er mooi uit. Laat hem volledig afkoelen alvorens je hem aansnijdt.

Lekker bij de brunch of de koffie.

*advocaat uit de winkel bevat suiker. Wil je het zelf maken maar dan zonder? Hier is het recept:

Je hebt nodig: 6 eidooiers, 75 gram honing of palmsuiker en 175 milliliter brandewijn.

Bereiding is als volgt:

Klop de eidooiers schuimig met de honing. Giet beetje bij beetje de brandewijn erbij. Meng nog even goed door. Verwarm het mengsel au bain marie (laag vuur) terwijl je blijft kloppen tot het licht begint te borrelen. Klop dan nog 5 minuten tot het begint in te dikken. Haal de advocaat van het vuur en laat het rustig afkoelen. Zet de advocaat tot gebruik in de koelkast.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s