Hartig brood’taartje’.

Dit brood’taartje’ heb ik gister gemaakt. Simpel, hartig en rijk gevuld met noten, kruiden en geitenkaas. Het is een broodje dat helaas niet geschikt is voor diegenen die nog heel heftig reageren op zetmeel maar als je al een tijd bezig bent met het dieet en je kunt al wat uitstapjes maken naar gezonde vormen van zetmeel, dan is dit een topper voor bij de borrel of de lunch.

Verwarm je oven voor op 175 gr Celsius.

Nodig:

Droog:
100 gr amandelmeel
100 gr boekweitmeel
50 gr havermeel (neem 50 gr. havermout en maal dit fijn tot meel. Dit is eventueel te vervangen door lijnzaadmeel)
2 tl wijnsteenbakzuur
flinke tl gedroogde tijm
flinke tl Provençaalse kruiden

Nat:
4 eieren
400 gr uitgelekte dikke geiten- of schapenyoghurt (of kwark als je het hebben kan)
dessertlepel olijfolie
dessertlepel pesto
2 tl appelazijn

Vulling (even apart houden):
2 flinke handen walnoten of pecannoten (in grove stukken gehakt)
2 flinke handen gedroogde vijgen of dadels (in stukjes gesneden)
zacht geitenkaasje (of een blok feta)
2 eetlepels honing

Meng de droge ingrediënten met elkaar. Klop dan de eieren luchtig met een mixer of in de keukenmachine. Voeg de yoghurt of kwark toe en mix goed tot je een luchtige massa hebt. Voeg daarna de rest van de natte ingrediënten toe.  Meng droog bij nat.
Neem een kleine taartvorm (14-18 cm). Schenk de helft van je deeg daarin en strooi daarop de helft van de walnoten en vijgen en verbrokkel wat geitenkaas daarover. Besprenkel deze laag met 1 eetlepel honing. Schenk dan de rest van je deeg daarop en strooi de rest van je vulling op de bovenkant. Besprenkel ook deze laag met 1 eetlepel honing.

Bak dit brood ongeveer 60 minuten op 175 gr Celsius. Lekker met appelstroop, met pesto, met Franse kaas, of zo met roomboter.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s