Maak je eigen elektrolytendrankje

Deze week krijgen we weer een hittegolf. Yay. Not. Ik hou best van goed weer maar temperaturen ver boven de dertig graden zijn niet zo aan mij besteed. Ik krijg er soms meer pijn door, voel me door die warmte lamlendig, slaap minder goed en er komt weinig uit mijn handen. Maargoed, we soldier on right?

Bij dit soort weer is het van belang om overdag goed gehydrateerd te blijven, zeker als je -zoals ik- een auto-immuunziekte hebt. Water drinken is goed, maar door het zweten verlies je veel zouten en mineralen die eigenlijk zouden moeten worden aangevuld. Aan gewoon water heb je vaak niet genoeg. De sportdrankjes uit de winkel bevatten veel geur- kleur- en smaakstoffen en suiker. Geen optie voor mij.
Hieronder vind je een receptje voor een huisgemaakt drankje om je lijf snel te voorzien van vocht, zout en mineralen en suikers. Door het onbewerkte zout krijg je mineralen binnen en neemt je lichaam het vocht beter op. Honing bevat snel opneembare natuurlijke suikers en mineralen. Citroen verfrist en bevat vitamine C.
Een eenvoudig te maken heerlijk fris en fruitig zomerwatertje dat lekker weg drinkt! Citroensap kan wat etsend zijn voor je tanden dus dit drankje drink je bij voorkeur met een (papieren) rietje of je spoelt je mond gewoon na met wat water.

Nodig:
1 schone glazen literkan
1 citroen, uitgeperst
1 ltr water
1 tl honing
1/8 tot 1/4 tl Himalaya zout

Pers de citroen uit. Doe het sap in een glazen kan en vul deze aan met koud water. Roer er een theelepel honing door en een kwart theelepel zeezout (ik gebruik Himalayazout maar grijs Frans zeezout, Sel de Mer, kan ook) en roer dit goed door.
Je kunt wat schijfjes citroen in de kan doen maar ook schijfjes sinaasappel, aardbei, en/of kruiden als verse basilicum of munt zijn uitstekend te gebruiken als smaakmaker. En het staat ook nog leuk!

Zorg goed voor jezelf. Stay hydrated!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s