Tahin chocolade brownies

 

Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad. Het wordt vooral in Israël, Syrië en Libanon gebruikt voor allerlei lekkere gerechten. Het is een vast bestanddeel van humus en is zeer voedzaam: tahin is een bron van eiwit en vezels. Bovendien bevat het veel calcium, magnesium en ijzer.
En je kunt er prima brownies mee bakken! De brownies kunnen wat droog en kruimelig uitvallen als je dit baksel iets te lang in de oven laat staan (dus let op) maar als je ze een nachtje in de koelkast bewaard worden ze wat smeuïger.

Voor deze brownies heb je nodig:
1 cup tahin
1/2 cup palmsuiker
1/4 cup ahornsiroop (of honing)
2 theelepels vanille extract
2 grote eieren
1/3 cup cacao poeder
1 eetlepel kokosmeel of amandelmeel
1/2 theelepel baking soda
1/4 theelepel zout
handje walnoten in stukjes gehakt
1/3 cup extra pure chocolade (minstens 70%) in stukjes gehakt

Verwarm de oven voor op 175 °C . Neem een vierkante bakvorm van 22×22 cm en vet deze in of gebruik bakpapier.

Combineer de tahin met de palmsuiker, de ahornsiroop, vanille extract en de eieren en meng deze goed door elkaar met een handmixer totdat je een gladde maar dikke substantie krijgt.

Voeg de cacaopoeder, kokosmeel, baking soda en zout toe en schep dit alles voorzichtig door het deeg. Als laatste meng je de stukjes walnoot en chocolade erdoor.

Schep het beslag in je vorm. Het zou vrij dik moeten zijn. Laat de brownies zo’n 22 minuten bakken. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Eventueel kun je ze versieren met (au bain marie) gesmolten chocolade, cacaopoeder of kokosroom.

Je haalt er 16 stukjes uit.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s