Paleo speculaasbrokken

Speculaasbrokken kunnen niet ontbreken bij de koffie de komende weken. Bak ze met amandelmeel of een ander paleo meel. Ze zijn zo klaar en smullen maar!

Nodig:
225 gr. amandelmeel (of een mix van paleo meelsoorten)
2 tl wijnsteenbakpoeder
snufje zout
1 ei, dooier en eiwit gescheiden
1 eetlepel geitenmelk (optioneel)
50 – 75 gr. palmsuiker, afhankelijk van hoe zoet je ‘m wilt hebben
1 eetlepel honing
2 el speculaaskruiden
50 gr kokosolie of biologische roomboter
handje amandelschaafsel of blanke amandelen

Doe het meel in een kom. Voeg de de speculaaskruiden, de suiker, het bakpoeder  en een snuf zout toe. Voeg de eierdooier en de (niet gesmolten) kokosolie of boter toe en kneed er een soepel deegje van. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het een half uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Rol het deeg uit op een vel bakpapier tot ongeveer 1 cm dikte. Klop het eiwit met het beetje melk los en bestrijk de bovenkant van de speculaas hiermee (je kunt de melk hierbij ook weglaten). Versier de speculaas met het amandelschaafsel of de amandelen en zet ‘m in de oven.
Bak de speculaas in ongeveer een half uurtje goudbruin. Als hij gaar is haal je hem uit de oven en laat hem dan volledig afkoelen voordat je hem in stukken breekt.

In een afgesloten koektrommel bewaren. Smakelijk!! 🙂

IMG_0082

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s