Makkelijke visschotel

Dit is een lekker en makkelijk gerechtje voor doordeweeks. Hoewel het in het weekeind ook helemaal niet misstaat om iemand een bordje met deze visschotel voor te zetten.

(Voor 2-4 pers. Oven op 200 graden))

Je hebt nodig:
een ovenschaal

2-4 stukken kabeljauw of andere witte vis (koolvis kan ook)
een grote of 2 kleine venkelknollen
een winterwortel of 2 penen
1 grote of 2 kleine preitjes
een ui
2-3 teentjes knoflook
2 blikken gepelde tomaten in stukjes
eetlepel Italiaanse kruiden (oregano, basilicum, tijm, rozemarijn etc)
peper en zout

Zorg dat de vis ontdooid is. Besprenkel de vis met een beetje olie of smeer in met boter en bestrooi deze met peper en zout.
Was en snijd de venkel in stukken (niet te klein)
Was en snijd de wortel en de prei in schijfjes en de ui in stukjes.

Roerbak de groenten met de knoflook en de kruiden gedurende vijf minuten in een scheutje olijfolie. Schep de groenten in de schaal. Leg daarop of daartussen de stukken vis. Schenk de gepelde tomaten over het geheel en zet de schotel gedurende 30 minuten in de oven.

Smakelijk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s