Boek.

“When life gives you lemons, make lemonade!!” Wat doe je als je aan het worstelen bent met een auto-immuunaandoening? Je neemt de regie over om je gezondheid te versterken met echt eten. Echt eten is de sleutel naar herstel van je lichaam.

Binnenkort verschijnt “Empowered by real food“. Een gezamenlijk project van mijzelf, mijn vriendin Andrea Wyckoff en een hoop andere auto-immuunwarriors. Ons nieuwe kookboek bevat recepten voor voedzaam en lekker eten & persoonlijke verhalen van onder andere gezondheids- en wellnessprofessionals, ondernemers in de Paleo wereld, gezondheidscoaches, een natuurgeneeskundig arts en real food bloggers zoals ik.

Met Paleo recepten, AIP recepten, vegan recepten en SCD/GAPS recepten. Vol tips voor herstel bij auto-immuunziekten, met interviews en prachtige foto’s.

31431476_10155664975928031_833974186928955260_n

Gaat dat zien! empoweredbyrealfood.com
Vanaf 1 mei verkrijgbaar als E-book. Meer info volgt.

Hier alvast een recept uit het boek.

Brusselse wafels van amandelmeel

Je maakt ongeveer 6-8 wafels afhankelijk van de grootte van je wafelijzer.
Bereidingstijd: 20 minuten.

nodig:
3 eieren
2 eetlepels honing
1 theelepel vanille extract
1 theelepel citroensap of appelazijn
1,5 cup fijn gemalen amandelmeel
1/4 theelepel zout
1/2 theelepel baking soda
4-8 eetlepels amandelmelk of kokosmelk (of andere melk) of water
een beetje vet om de grillplaten in te vetten.

Zet het wafelijzer aan.
Mix de eieren, vanille, honing, azijn/citroensap, zout en baking soda met elkaar.
Schep dan het meel erbij. Roer. Voeg elke keer 1 eetlepel melk toe totdat je de gewenste dikte van het beslag krijgt. Voor wafels moet het beslag wat dikker zijn dan voor bijvoorbeeld pannenkoeken.

Als het wafelijzer op temperatuur is, doe je een kleine hoeveelheid op het ijzer. Sluit het apparaat en wacht tot de wafels goudbruin zijn. Haal ze los van het ijzer en herhaal tot je beslag op is.

Lekker met ahornsiroop en verse bessen, aardbeien of frambozen.