Au

Gister en vandaag ook meer pijn gehad? Misschien heb je -net als ik nu- nog steeds wat meer pijn dan anders. Dat kan te maken hebben met het weer. Dat speelt namelijk een grote rol bij reuma.
Koud en vochtig weer geeft meer pijn en stijfheid bij reumapatiënten. Warmte en droogte zorgen voor een betere doorbloeding van je lichaam. En dat verlicht de reumaklachten.

Bij een snel dalende luchtdruk -zoals gisteravond en vandaag- en (naderend) onweer worden reumaklachten ook (veel) erger. Ik had gisteravond opeens erg veel pijn. Ik heb in jaren niet zoveel pijn en vermoeidheid gevoeld. Vandaag zit het nog na te zeuren en ik ben hondsmoe.
Maar wat wil je; eerst hebben we weken warmte en droogte gehad en opeens zakken we naar 18 graden met wind, regen, een veranderende luchtdruk en onweer.
Naast mijn laptop staat een mok thee met een schijfje gember erin. Dat werkt ontsteking- en pijnremmend. Je moet wat. Nu maar hopen dat het weer stabiliseert en mijn lijf rustig wordt.

Je kunt de weersverwachting in relatie tot reuma bekijken op een pagina van weeronline.nl. Zo zie je snel of je door het weer meer of minder pijn kunt verwachten.

https://www.weeronline.nl/Europa/Nederland/Nederland/4057473/reuma



3 thoughts on “Au

  1. Anja says:

    Hallo Judith, dank je wel voor deze reminder!
    Ik ben vorige week flink natgeregend op de fiets in mijn zomerse outfit en sindsdien de ergste opvlamming van reumatische (Bechterew) klachten in jaren, echt niet leuk. Ik ben een vrouw van 50 jaar, mijn klachten begonnen toen ik 23 was. Ik gebruik geen medicijnen, eet nu wel al een paar jaar zetmeelarm, mede dankzij jou en het gaat over het algemeen best ok. Maar nu dus even niet… Ik heb een potje kurkuma gehaald en voor het eerst groenlipmossel. Maar misschien is het gewoon wachten op droger weer… Nogmaals hartelijk dank voor je bericht en sowieso voor je inzet om dit dieet bekender te maken en de fijne recepten!
    Groeten van Anja

    • almondfigtree says:

      Hoi Anja, dank voor je bericht. Zo’n opvlamming is inderdaad echt niet leuk. Weet er alles van helaas.
      Ik had al zo’n vermoeden dat het weergerelateerd was. En inderdaad; vandaag is de luchtvochtigheid iets lager (van boven de 90% naar nu hier 70%) en straks gaat de zon schijnen. Ik merk dat mijn pijn wat is gezakt -hier en daar zeurt er nog iets na- en de vermoeidheid is een stuk minder. Ik hoop dat bij jou de zon ook gaat schijnen en ik wens je een snel herstel! Veel sterkte lieve Anja!

      • Anja says:

        Dank je wel! Met mij is het vandaag ook echt een stuk beter. Minder pijn en stijfheid en meer energie. Jij ook heel veel beterschap!

Leave a comment