Pompoen chocolataartjePompoen is nu volop verkrijgbaar. Gelukkig maar want wij vinden hem fantastisch. Niet alleen als bijgerecht bij groenten en vlees, maar pompoen kun je ook prima gebruiken in zoete gerechten. In een desserttaartje bijvoorbeeld. Of in muffins. Ik gebruik meestal de flespompoen. Die is lekker zoet en wat er overblijft kun je in blokjes snijden en gebruiken voor in de soep of in plaats van aardappelen bij je avondeten.

Pompoen chocolataartje

Ik gebruik hiervoor een kleine ronde bakvorm met een diameter van 18 cm. Doe bakpapier op de bodem, smeer de zijkant van de vorm in met boter en plak daar een randje bakpapier langs zodat je hele vorm bedekt is met papier.

Nodig:
1 cup geschaafde pompoen
1 cup amandelmeel
halve cup cacao
1 theelepel wijnsteenbakzuur

3 eieren
halve cup (geiten-)yoghurt of kwark
kwart cup roomboter, gesmolten

kwart cup honing of kokos- of palmsuiker (eventueel plus 1 eetlepel zoet voor de zoetliefhebber)
theelepel vanille essence

Maken:
Kluts de eieren los met de yoghurt. Voeg de boter toe. Meng de pompoen erdoor. Voeg vanille essence toe en honing of palmsuiker.

Roer de cacao en de amandelmeel door elkaar. Mix er een theelepel wijnsteenbakzuur doorheen.

Meng dan de natte mix met de droge mix. Roer goed tot je een goed beslag hebt. Giet dit in je bakvorm en bak je taartje 40 tot 50 minuten op 175 C. Controleer na 40 minuten met een sateprikker of de taart gaar is. Zo niet laat hem dan nog 10 minuutjes staan.

Als de taart uit de oven is en afgekoeld, kun je hem bestrooien met cacao voor een leuke afwerking. Verder is hij goed te combineren met vijgen ijs, frambozen en slagroom of vanille botercrème. Ik bewaar de taart, goed afgedekt, tot vier dagen in de koelkast.Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s