Warme choco

Hoewel de sneeuw is verdwenen en de straten schoon zijn, drijven er zulke donkere wolken over en staat er zo’n straf windje, dat je het liefst binnen zou blijven. Daarnet moest ik toch even de straat op want de honden moesten een plas doen.
Vandaag had ik zin in warme choco. Een lekkere zetmeelvrije chocolade’melk’ is zo gemaakt: doe twee à drie volle eetlepels amandelen in de blender en vermaal ze tot poeder. Doe hierbij een beetje water en laat dit even mixen. Je zou dit mengsel door een zeefje bekleed met kaasdoek kunnen gieten om de grootste korreltjes amandel te verwijderen – de keurige methode-  maar ik heb daar meestal geen geduld voor. Ik giet de ‘melk’ door een theezeefje in een mok.
Nu heb je amandelmelk. Doe er een flinke eetlepel cacao bij en mix nogmaals in de blender. Kook ondertussen een beetje water in de waterkoker. Schenk de helft van de cacaomix in een mok en giet er kokend water op. Zoeten met honing of stevia.
(voor 2 pers.).

031

2 thoughts on “Warme choco

  1. Jodie says:

    Ik maak ook mijn eigen cacaodrank, elke dag, ik ben er zot op:
    Ik vul een mok voor de helft met geitenmelk, de helft water. Dit verwarm ik in een pannetje.
    In de mok doe ik een 1/2 eetlepel rauwe cacaopoeder en 1/5 theelepeltje kokosbloesemsuiker.
    De warme melk er bij en genieten maar😊

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s