ontbijtmuffins

Normaal gesproken begin ik elke dag met 24-uurs yoghurt in combinatie met huisgemaakte granola, rozijntjes en honing maar vanuit de behoefte aan wat meer variatie en gemak, kwam ik op het idee ontbijtmuffins te maken. Je kunt deze ook makkelijk meenemen als je een weekeindje weg gaat bijvoorbeeld. Of neem ze mee de trein in voor bij het lezen van je ochtendkrantje.

Ontbijtmuffins: heerlijke muffins van amandelmeel, gevuld met geraspte groente en appel. Wat zeg je? Groente in een muffin?? Ja mensen, het is echt waar. En je merkt er niks van.
Mijn smaaktestpanel bestaande uit Monique en Ger heeft dit baksel al goedgekeurd.
De één vond ze best oké (Ger). De ander was lyrisch over de zachtheid van muffins (Mo). Vooral de zachtheid voor de maag. Mensen die het zuur, misselijkheid of opgeblazen darmen krijgen van graanproducten, supermarktgebak of zelfs coeliakie hebben, zouden eens kunnen kijken of ze niet de overstap kunnen maken naar producten gebakken met amandelmeel of kokosmeel.
Een ontbijtproduct moet voor mij licht zoet zijn, vullend maar niet te zwaar. Deze muffins zijn daarom precies goed en zó makkelijk te maken.
Ontbijtmuffins. Wie staat daar nu niet voor op? Elke dag feest! Probeer het zelf!
001
Recept (voor ongeveer 8 à 10 muffins):

Verwarm de oven voor op 180 graden.

200 gram amandelmeel
1 theelepel kaneel
snufje zout
1 theelepel baksoda
1 winterwortel
1 flinke appel
100 ml honing of yacun-, of ahorn- of agavesiroop
2 eetlepels gesmolten kokosolie
2 eetlepels goede olijfolie of druivenpitolie
100 ml amandelmelk (of geitenmelk, of soja- of lactosevrije melk)
1 dessertlepel appelazijn
paar handjes rozijnen

Meng de melk met de appelazijn. Week de rozijnen in een bakje warm water.
Roer het amandelmeel met het zout en de kaneel en baksoda door elkaar.
Rasp de wortel en de appel. Dat kan met de handrasp maar het kan ook in de keukenmachine (voor alle mensen die net als ik weinig kracht in hun handen hebben). Meng met het meel. Doe de stroop en alle olie erbij en roer
de geweekte rozijnen erdoor.

Zet muffinpapiertjes in de muffinvorm en schep 2 à 3 lepels beslag in de bakjes. Bak op 180 graden in 25 tot 30 minuten gaar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s