Homemade kipnuggets.

IMG_1443[1]Met oud&nieuw willen wij, mensen die geen zetmeel mogen eten, toch wel graag een niet te versmaden snackje voor bij de champagne. Dus heb ik hier een recept voor zetmeelvrije crunchy kipnuggets. Lekker met zelfgemaakte knoflook- of chilisaus. Geniet ervan!

Recept kipnuggets:
2 grote kipfilets
2 eieren, losgeklopt
1/3 cup amandelmeel
1/3 cup geraspte kokos
1/3 cup sesamzaadjes
Mix van kruiden die je lekker vindt, bijvoorbeeld: 1 tl zout, 1tl gedroogde Italiaanse kruiden, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl uienpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kerriepoeder en een halve tl cayennepeper.
Meng het meel, de kokos, het sesamzaad en je kruiden met elkaar in een kom.

IMG_1435[1]IMG_1438[1]
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de kipfilets in grove stukken. Haal ze eerst door het ei en dan door de kruidenmix.
Leg ze op de bakplaat en zorg daarbij dat ze elkaar niet raken. Bak ze in 25 minuten goudbruin en knapperig.

FIJNE JAARWISSELING !

IMG_1439[1]IMG_1442[1]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s